Deze week starten de lessen Schooljudo op onze school. De aankomende weken worden er judolessen verzorgd door een Entertrainer (zo wordt een judoleraar van Schooljudo genoemd). De Entertrainer, Albertine, leert de kinderen en het docententeam over de Schooljudo-waarden: vertrouwen, samenwerken, respect, beheersing, weerbaarheid, discipline en plezier. Plezier is de katalysator en het FUNdament van alle andere waarden. Dit jaar staat de waarde “respect” centraal. Met echte judomatten en complete Schooljudo-pakken toveren we de gymzaal om tot een dojo en zorgen we voor een totaalbeleving.

Niet alleen op de mat wordt er gewerkt aan de Schooljudo-waarden. De leerkrachten worden geïnspireerd tijdens een waardenworkshop. In de klas maken de leerkrachten gebruik van “interactieve waardenposters”. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een digitale leeromgeving. Hierin staan leuke beweeglessen, praatplaten en filmfragmenten van Disneyfilms die ervoor zorgen dat waarden tot leven komen in de klas en op het schoolplein.

Wat is Schooljudo dan precies?

Schooljudo helpt docenten al 14 jaar bij het creëren van een veilige en fijne sfeer. Met de overtuiging dat dit de basis vormt om iedere klas en ieder kind (letterlijk) in zijn of haar kracht te zetten. Dit wordt gedaan door een eeuwenoude filosofie van het judo via een vernieuwende en speelse methodiek de gymzaal en klas in te brengen. Zo wordt er een significante bijdrage aan de fysieke, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van een kind. Én aan de groepsdynamiek van een klas. Meer info vind je op www.schooljudo.nl.

Comments are closed.