ANWB StreetWise

ANWB StreetWise

Vrijdag 3 juni hadden wij een spannend verkeersprogramma bij ons op Werelds “ANWB Streetwise”

ANWB streetwise leert alle kinderen van de basisschool door het oefenen met praktijksituaties beter om te gaan met het huidige verkeer.  

De Vliegeniers en Avonturiers hebben de workshop Toet toet gehad en hebben geleerd verkeersgeluiden te herkennen en geoefend met het veilig oversteken. Daarnaast werd er ook geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.  

De Onderzoekers, Ruimtevaarders en Reizigers hebben tijdens Blik en klik geleerd over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de veiligheidsgordel en gebruik van een kinderzitje in de auto werd geoefend met een spannende gele elektroauto.  

De Diepzeeduikers hebben met Hallo auto geleerd over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze hebben zelf plaats genomen op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mochten zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger kwam aan bod. 

De Pioniers, Ontdekkers en Backpackers hebben bij Trapvaardig getraind op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. Er is gefietst over een uitdagend parcours en ze hebben moeilijke manoeuvres getraind. Ook hebben ze met een zware rugzak op gereden. Zodat ze straks beter voorbereid zijn op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. Als laatste mochten ze met een “drunk buster” het parcours lopen. Dit was hilarisch, volgens de kinderen was het net alsof je “dronken” was. Een enkeling was echt misselijk geworden, die zal later hopelijk niet zo snel een kater krijgen.