Schooljudo bij Werelds

De komende 3 jaar gaan we bij Werelds aan de slag met Schooljudo. Met trots dragen wij vanaf nu de titel ‘Schooljudo school’. Twaalf jaar geleden is Schooljudo opgericht, een initiatief van oud-wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes. Niet alleen om zijn sport te promoten, maar om iedereen te overtuigen van de meerwaarde van judo als opvoedkundig middel. Kinderen krijgen bij Schooljudo “Skills for Life” aangereikt.

Schooljudo draagt bij aan de fysieke en sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Aan de hand van de waarden vertrouwen, respect, beheersing, samenwerken, weerbaarheid, discipline en plezier wordt het hele jaar bovendien bijgedragen aan het creëren van een veilig schoolklimaat.  De lessen op de mat worden gegeven door Entertrainer (zo wordt een juodoleraar van Schooljudo genoemd) en leerkracht op KC Werelds; Albertine Los. De lessen worden gegeven in de speelzaal, die met echte matten en pakken omgetoverd wordt tot een heuse dojo.

Maar niet alleen op de mat wordt er gewerkt aan de Schooljudo-waarden. De leerkrachten worden geïnspireerd tijdens een waardenworkshop, waarna zij met behulp van digitaal leermateriaal de waarden ook tot leven laten komen in de klas en op het schoolplein.

Meer weten over Schooljudo? Bekijk de website; www.schooljudo.nl

Comments are closed.