Informatieavond tweede MAXklas

Uit Het Kontakt 24 april 2019:

Het fulltime hoogbegaafdenonderwijs in Vianen, breidt definitief uit met een tweede groep. De bestaande groep zit helemaal vol en de vraag blijft aanwezig, merkt O2A5.

Omdat jenaplanschool De Wiekslag vorig jaar vol in de overgang zat om kindcentrum Werelds te worden, is toen een pas op de plaats gemaakt, want: kwaliteit staat voorop, zo legt Frank Balk, directeur van de O2A5-scholen in Vianen en Zederik, uit. “Gelukkig krijgen we uit de evaluaties met ouders en leerlingen van MAXklas terug dat we kwaliteit bieden en de leerlingen gelukkig zijn en dat willen we graag zo houden. Je maakt deze overstap immers niet zomaar. Het is een specialisme, dus ook het aantrekken van weer een goede leerkracht heeft onze volle aandacht gehad de afgelopen maanden.”

De tweede MAXklas wordt een middenbouwgroep met leerlingen in groep 4, 5 en 6. De bovenbouwgroep, met leerlingen in groep 6, 7 en 8 zit al helemaal vol. De plekjes van de leerlingen die naar het voortgezet onderwijs gaan, zijn ook alweer verdeeld. Balk: “We merken dat er meer aandacht is voor hoogbegaafdheid in het algemeen en dat zorgt ervoor dat steeds meer kinderen die een andere onderwijsbehoefte hebben, worden opgemerkt. Al is ieder kind dat niet wordt gezien er een teveel. Vooral voor meisjes geldt dit nog. Zij passen zich aan en werken vaak onder hun kunnen. In dat geval is het helemaal goed er vroeg bij te zijn.”

Om ouders te informeren over de tweede MAXklas op kindcentrum Werelds is er maandag 13 mei een informatieavond van 20:00 tot 21:00 uur. Opgeven hiervoor kan via maxklas@o2a5.nl.

Comments are closed.